Vintage high-tea: Oreotruffels

20170519_135431

Een high-tea is het ultieme moment om nieuwe baksels uit te proberen en helemaal los te gaan op de presentatie. Op ladypolkadot.nl vertrouw ik jullie de recepten toe van mijn favoriete baksels ter inspiratie voor jouw eigen vintage high-tea. Vandaag beginnen we met Oreotruffels! Wil je weten hoe je deze hemelse geluksmomentjes heel gemakkelijk zelf kunt maken? Benodigdheden voor ca. 20 truffels: 1 rol Oreokoekjes (14 stuks), 200g roomkaas, 200g melkchocolade, discodip, cocktailprikkers of cakepopstokjes.

Verkruimel de oreokoekjes zo klein mogelijk in een kom. Ik breek ze eerst met mijn handen in stukjes en gebruik daarna een vork of stamper om de stukjes te verkruimelen:

Voeg vervolgens 200g roomkaas toe en roer tot het goed gemengd is:

Gebruik twee lepels om van het mengsel bolletjes te maken met een doorsnede van zo’n 2cm. Dit doe je door een schepje van het mengsel een aantal keer over te pakken met twee lepels om het schepje zo rond en glad mogelijk te krijgen. Vervolgens steek je in elk bolletje een cocktailprikker/cakepopstokje. Zet ze vervolgens een aantal uur in de vriezer, tot ze helemaal bevroren zijn:

Laat pas als de oreobolletjes bevroren zijn de melkchocolade smelten. Dit kan in de magnetron of au bain marie. Smelt je je chocolade in de magnetron? Roer dan regelmatig door en let erop dat de chocolade niet verbrandt. Doe de discodip in een klein schaaltje:

Haal nu de oreobolletjes uit de vriezer. Doop ze helemaal onder in de chocolade, wacht heel even en doop vervolgens in de discodip. Het is belangrijk dat ze ijskoud zijn wanneer je ze in de chocolade en discodip doopt. De chocolade koelt en hardt dan namelijk meteen waardoor er het uiteindelijke resultaat gladder oogt. Ook werkt dit beter omdat je zo geen chocoladedruppels in de discodip krijgt. Tip: gebruik buigzame bordjes, zo kun je de bevroren bolletjes makkelijker los krijgen van het bordje:

Zet de truffels nog even in de koelkast zodat de chocolade verder kan uitharden. Om je truffels nog aantrekkelijker te maken kan je bijvoorbeeld een lintje om de stokjes strikken. Dit is hoe ik de oreotruffels deze keer heb gemaakt, maar je kan natuurlijk eindeloos variëren. Zo kan je de discodip achterwege laten en de truffels -wanneer de chocolade nog nat is- voorzien van een laagje cacao. Of je smelt een beetje witte chocolade en maakt daarmee een streepjespatroon over de truffels. Qua versiering zijn er ook veel meer mogelijkheden dan discodip of strikjes. Het is juist leuk om steeds iets nieuws te verzinnen als je deze truffels vaker gaat maken. En geloof me, dat ga je zeker doen als je ze eenmaal weet hoe hemels ze zijn! Happy baking en eetsmakelijk!

20170523_210756

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s