I got sugarcoated!

 

EDZ_9617lowreslogo

Sinds een paar maanden assisteer ik bij Sugarcoated Pictures bij de vintage make-up- en haarworkshops. Ik ben dan gastvrouw, assisteer de dienstdoende make-up/hair artist en help waar nodig de deelnemers met de make-up, het haar en het aankleden als er ook een fotoshoot geboekt is. Dit is op zich al één groot feest voor mij, omdat ik dol ben op vintage haar en make-up, maar wat het helemaal tof maakt is dat ik zelf ook op de foto mocht! Vandaag doe ik verslag van mijn dag op 14 juli: the day I got sugarcoated!

Voor deze shoot mocht ik zelf twee verschillende thema’s verzinnen. Het leek me sowieso tof om een grappige ‘oeps’ pin-up shoot te doen in mijn Ambleside Dress van Hell Bunny. Deze jurk had ik nog nooit gedragen en de sailorlook leek me perfect voor een pin-up shoot met humor. Voor de tweede shoot wilde ik graag een jaren 50 Hollywood Glamour sfeertje met microfoon. Ik zing heel graag (zie hier mijn filmpjes) en het leek me heel leuk om foto’s te hebben van mijzelf en mijn grootste hobby. Voor deze shoot wilde ik zelf een avondjurk maken. Dit was de eerste keer dat ik helemaal zelf een jurk maakte. Vroeger deed ik het heel vaak samen met mijn moeder: ik koos een patroon, trok het patroon over, knipte de stof en speldde alle delen aan elkaar, maar mijn moeder ging over de naaimachine. Nu heb ik een eigen naaimachine en de avondjurk voor de fotosho2017-09-21_15.23.13ot was mijn eerste project. Het was even stressen want ik bedenk zoiets dan weer last minute en bij stap 1 ging het al fout: de stofleverancier stuurde me per ongeluk een meter te weinig! Gelukkig kon dat na een telefoontje snel gecorrigeerd worden. Zodra ik de stof binnen had kon ik aan de slag. Ik had een oud Knipmode patroon gevonden waarbij ik de mouwen achterwege kon laten en de rok kon verlengen. De voering, split en aanpassingen bij de schouders heb ik er zelf bij bedacht. De avond voor de shoot zette ik om 2.00 uur de naaimachine uit. Er zat nog geen zoom in de rok maar dat heb ik maar even zo gelaten want een schoonheidsslaapje was ook geen overbodige luxe! Bovendien moest mijn haar nog ingerold worden in sponsrollers, dat zou de volgende ochtend weer tijd schelen.

20170921_153108

Na een kort nachtje ging ik de ochtend van 14 juli lekker make-up loos en met mijn rollers nog in met het OV naar Rotterdam. Grote zonnebril op en verder niet druk maken 😉 Nancy, visagist en hairstylist bij Sugarcoated, zou mijn make-up gaan doen. Heel leuk want ik heb nog nooit mijn make-up laten doen door iemand anders. Ik was heel benieuwd wat ze ervan ging maken want ik draag bijna altijd dezelfde make-up en een ander ziet jouw gezicht toch weer anders. Nancy heeft er echt iets heel moois van gemaakt. Ik vond het vooral leuk om te zien dat ze mijn wenkbrauwen en lippen heel anders deed dan ik zelf altijd doe. Ik heb mijn eigen manier sindsdien meteen aangepast!

Na de make-up was het haar aan de beurt. Ik zou eerst de Hollywood glamour shoot doen. Sugarcoated eigenaresse Vivian hielp me met het haar en creëerde een heel chique kapsel dat ik nooit eerder zo had gedragen. Toen de jurk aan en de shoot kon beginnen. Roxanne, fotograaf bij Sugarcoated, ging mij shooten. Het was voor mij de allereerste keer maar ze hielp me er heel goed doorheen met alle tips en aanwijzingen.

Na deze shoot was het tijd voor de sailor shoot. Voor dit thema maakte ik victory rolls en kreeg een matrozenhoedje op. Ik had zelf een broche in de vorm van een anker meegnomen om het hoedje een beetje op te leuken. Jurk en hakken aan en toen kon de lol beginnen. Deze shoot was zo leuk om te doen! Zeker als je geen ervaring hebt met poseren is het fijner als je een beetje grappig kan doen dan heel glamorous. Het is ook nog best zwaar om al die poses vast te houden op die hoge hakken. Vooral de ‘opwaaifoto’ was hilarisch om te doen: met een ventilator tussen je benen doen alsof je jurk per ongeluk opwaait… 

Er zijn een heleboel foto’s gemaakt op 14 juli en ik mocht er zelf een aantal uitkiezen. Dit is het uiteindelijke resultaat:

EDZ_9251highres

EDZ_9225highres

EDZ_9617lowreslogo

EDZ_9464highreslogo

EDZ_9553highreslogo

Het was een hele toffe ervaring en ik ben heel blij met de foto’s. Maar vooral vind ik het ook leuk dat ik nu weet wat de klanten doormaken als ze een fotoshoot doen. Thanks Vivian, Roxanne en Nancy!

Wil je ook bij Sugarcoated op de foto? Of een workshop doen? Kijk dan op http://www.sugarcoatedpictures.nl voor alle mogelijkheden en misschien zie ik je daar!

 

 

 

 

One thought on “I got sugarcoated!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s